Faworki Magdy Gessler wyróżniają się idealnie kruchym ciastem, złotym kolorem i obfitą pierzynką z cukru pudru. Teraz możecie wykonać je samodzielnie w domach. Restauratorka podzieliła się swoim sprawdzonym przepisem na idealny słodki chrust. Jak wykonać faworki według królowej kulinariów?
Faworki, zwane także chrustem to nieodłączny element karnawałowego menu. Nie może ich również zabraknąć obok pączków - w trakcie celebrowania Tłustego Czwartku. Kruche wstążeczki z ciasta, smażone na głębokim tłuszczu i posypane puszystym cukrem pudrem to przysmak, który jest częścią kulinarnych tradycji w Polsce, na Litwie i w Niemczech. Spożywanie faworków ma być symbolem obfitości, która zagości w kolejnych miesiącach nowego roku. Wykonanie ciasteczek jest pracochłonne, ale ich smak zachwyca. Są słodkie, lekkie, kruche, a po chwili rozpływają się w ustach. Faworki Magdy Gessler to przepis dzięki któremu, będziecie mogli cieszyć się obłędnym smakiem domowego chrustu. Jak wykonać faworki? Poznajcie sprawdzony przepis Magdy Gessler na karnawałowy przysmak.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wyświetl ten post na Instagramie