Na kulinarnej mapie Polski pojawiają się wyjątkowe miejsca, które zachwycają nie tylko wyśmienitym menu i fenomenalną atmosferą, ale także oryginalną aranżacją przestrzeni. Architekci, którzy zaprojektowali te wnętrza, zostali nagrodzeni w prestiżowych międzynarodowych konkursach.
Ciemne kolory, naturalne materiały, elementy wyposażenia zaprojektowane w większości przez lokalnych rzemieślników... Prostota, wyrafinowana elegancja i szacunek do natury – tak w skrócie można opisać wnętrze wrocławskiej restauracji Campo Modern Grill. Projekt został nagrodzony w prestiżowym konkursie WIN Awards 2017 w kategorii „Interior Projects – Restaurant”. Rok później innowacyjne wnętrze lokalu spotkało się również z uznaniem międzynarodowego jury German Design Award. Restauracja została także wyróżniona na łamach kulinarnego przewodnika Gault & Millau. Prostota, interesujące rozmieszczanie ciemnych kolorów, użycie wyrafinowanych dodatków – wszystko to sprawiło, że wnętrze lokalu przyciąga uwagę i stanowi doskonałe tło dla doznań kulinarnych.
Wyświetl ten post na Instagramie.
Warszawska restauracja Zoni trafiła na prestiżową shortlistę World Interiors New Awards. Oznacza to, że projekt wnętrza lokalu został uznany za jeden z 7 najpiękniejszych na świecie! Restauracja otrzymała również pierwszą nagrodę European Property Awards w kategorii „Leisure Interior”. Zoni hipnotyzuje gości zarówno wykwintną kuchnią, jak i intrygującą aranżacją. To przykład industrialnej przestrzeni, która balansuje na krawędzi kolorystycznego monochromatyzmu. Projekt wnętrza nawiązuje do historii obiektu – wcześniej mieściła się w tym miejscu warszawska gorzelnia. Znajdziemy w nim elementy drewniane i metalowe w prostych formach, przesuwane, ażurowe ściany z metalu oraz loftowe lampy, które idealnie dopełniają aranżację. Zoni to miejsce, w którym obcowanie z wyrafinowanym smakiem zachodzi na poziomie kulinarnym i wizualnym.
Wyświetl ten post na Instagramie.
Lokal uzyskał główną nagrodę Warsaw Insider w kategorii Best Design. Wnętrze restauracji zostało docenione za klarowne kompozycje i klimatyczne oświetlenie (ogólne przyciemnienie z punktowym podkreśleniem mocniejszym światłem ważniejszych przestrzeni – najbardziej rozświetlone miejsce w lokalu stanowi kontuar, przy którym goście mogą obserwować, jak powstają zamówione przez nich dania). We wnętrzu dominują ciemny brąz oraz czerń, co nadaje aranżacji wyrazistości.
Wyświetl ten post na Instagramie.