artykuł sponsorowany

O miłości do kawy i świątecznych rarytasów opowiada paryski mistrz cukiernictwa- Pierre Hermé

O miłości do kawy i świątecznych rarytasów opowiada paryski mistrz cukiernictwa- Pierre Hermé
Fot. Mat. prasowe/Thomas Laisne

W tym roku Nespresso zaprosiło do świątecznej współpracy światowej sławy mistrza cukiernictwa Pierre’a Hermé, aby wspólnie stworzyć kolekcję limitowanych kaw najwyższej jakości, przygotowaną specjalnie na sezon zimowy. Ekskluzywne kawy oraz słodycze to idealny pomysł na prezent dla najbliższych, aby wspólnie świętować ten wyjątkowy czas w iście paryskim stylu. Redakcja Twojego Stylu zapytała Pierre’a Hermé o jego kawowe preferencje oraz projekt Parisian Festive dla Nespresso.

Kiedy Nespresso spotyka Pierre’a Hermé, cenionego na całym świecie francuskiego cukiernika i czekoladnika, zaczyna się historia pasji i smaku. Od zapachów, przez tekstury – Pierre wraz z Nespresso kreuje swoje autorskie połączenia aromatów, czerpiąc inspiracje z najbardziej wykwintnych, świątecznych tradycji Paryża. Tak właśnie powstała kolekcja limitowanych kaw Nespresso Parisian Festive oraz słodkości i oryginalne akcesoria, które ucieszą każdego miłośnika kawy najwyższej jakości i pomogą w pełni delektować się świątecznym czasem z najbliższymi. Zapytaliśmy światowego mistrza cukiernictwa o to, jaką kawę pija i jak wygląd jego wymarzony świąteczny wieczór. 

Redakcja: Shot espresso czy kawa lungo?

Pierre Hermé: Shot espresso.

Kawa o poranku, w południe czy wieczorem?

O poranku, w południe i po południu. Odrobina wieczorem.

Kawa czarna czy smakowa?

Czarna.

Mleko krowie czy roślinne?

Rzadko pijam kawę z mlekiem, ale jeśli już, to wolę mleko krowie.

Ulubione miejsce na poranną kawę?

Biuro. A przed kawą w biurze piję herbatę.

Wolisz cappuccino czy latte macchiato?

Uwielbiam cappuccino, ale bez kakao na mlecznej piance.

Makaroniki czy Yule log?

Najpierw Yule Log, a w drugiej kolejności makaroniki. Oczywiście z kawą.

Najpiękniejszy prezent, jaki komuś podarowałeś?

Swój czas i wiedza.

Najpiękniejszy prezent, jakim zostałeś obdarowany?

Miłość.

Najmilsze świąteczne wspomnienie?

Moim najlepszym wspomnieniem są wszystkie święta spędzone z rodziną. Według mnie to, co najważniejsze, to bycie wśród tych, których kochamy.

Wolisz organizować przyjęcia w domu, czy być zapraszanym do domów innych ludzi?

Na święta wolę gościć u siebie w domu.

Co jest kluczem do udanego świątecznego wieczoru spędzonego w domu? 

Aby stworzyć idealny wieczór świąteczny spędzony w domu, potrzebna jest dobra atmosfera, smaczny posiłek i dobre wino. No i oczywiście choinka.

 Wolisz słone czy słodkie?

Słone, aby się najeść, i słodkie, aby czerpać przyjemność.

Ulubione danie świąteczne?

Ulubionym daniem na święta jest foie gras z Alzacji, przegrzebki, kurczak lub kapłon.

Ulubiony świąteczny deser?

Yule log.

Trzy słowa, w jakich możesz opisać Nespresso.

Kreatywność, oryginalność, smak.

Przymiotnik na opisanie tej współpracy?

Ponadprzeciętnie udana. To może nieco zarozumiałe, ale…

I ostatnie pytanie: na święta Alzacja czy Paryż?

Jeśli święta to tylko w Paryżu!

Wszystkie limitowane smaki kaw Parisian Festive oraz słodkości i akcesoria prezentowe dostępne są w butikach Nespresso i online na https://www.nespresso.com/pl do wyczerpania zapasów.

Więcej na twojstyl.pl

Zobacz również