Kuchnia

Wegańska czekolada do złudzenia przypominająca tradycyjną mleczną tabliczkę! Przepyszna nowość polskiej marki Las Vegan’s

Wegańska czekolada do złudzenia przypominająca tradycyjną mleczną tabliczkę! Przepyszna nowość polskiej marki Las Vegan’s
Fot. Mat. prasowe

Las Vegan’s to przepyszne czekolady wegańskie, które podbijają serca kolejnych wegan, wegetarian, fleksitarian, osób dbających o zdrowe żywienie, a także wszystkich miłośników czekoladowych słodkości. Jeśli należysz do którejś z tych grup lub po prostu uwielbiasz nowości – powinnaś ich spróbować!

Las Vegan’s to polska, w 100% wegańska marka wytwarzająca czekolady “mleczne-bezmleczne” na bazie różnych zamienników mleka, m.in. z kokosa, owsa czy migdała. Obecnie w ofercie znajduje się 5 przepysznych, rozpływających się w ustach, tabliczek z różnymi owocowymi dodatkami i z orzechami oraz tabliczka ciemnej czekolady 70% z prażonym ziarno kakao. 

Odkryj wszystkie smaki tabliczek Las Vegan’s:

• wegańska z owocami leśnymi [vegan 43% mylk chocolate & FOREST FRUITS]

• wegańska z malinami [vegan 43% mylk chocolate & RASPBERRY]

• wegańska z kokosem [vegan 39% coconut mylk chocolate]

• wegańska z mlekiem owsianym [vegan 46% oat&coconut mylk chocolate]

• wegańska z orzechami [vegan 39% hazelnut mylk chocolate]

• wegańska ze świeżo prażonymi ziarnami kakaowca [vegan 70% dark chocolate & COCOA NIBS]

To prawdziwa gratka dla miłośników zdrowszych alternatyw dla klasycznych słodkości! 

2

Niebawem w sprzedaży pojawią się nowości: prażone ziarno kakaowca, żurawina oraz morwa biała oblane przepyszną wegańską czekoladą. Następne w kolejności to czekoladowe, wegańskie krówki!

Czyste składy, ekologiczne opakowania i rzemieślnicza produkcja

Wszystkie czekolady Las Vegan's wyprodukowane są tylko z naturalnych surowców oraz posiadają certyfikat BIO. Mają tzw. czyste, krótkie składy, co oznacza, że nie ma w nich żadnych konserwantów, ulepszaczy czy lecytyny sojowej, aby były wyjątkowe w smaku. Czekolady i inne produkty marki Las Vegan’s są wytwarzane zgodnie z filozofią bean to bar, a zatem bezpośrednio z ziarna kakaowca aż do gotowej tabliczki ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca pochodzących z różnych zakątków świata. Producent stosuje etyczny model bezpośredniej współpracy z plantatorami „Direct Trade”, który umożliwia wybór najlepszych ziaren do produkcji czekolady. 

Co więcej – ich opakowania są w pełni kompostowalne w warunkach domowych! To pierwsza marka czekolady, której opakowania nie mają folii i tradycyjnego sreberka, a tabliczki są zapakowane w specjalny papier.

3

Marka pioniera produkcji czekolady bean-to-bar

Za stworzeniem nowej marki wegańskiej czekolady Las Vegan’s stoi Manufaktura Czekolady Chocolate Story z fabryką czekolady zlokalizowaną w podwarszawskich Łomiankach. Marka Las Vegan's dostępna jest w sprzedaży internetowej m.in. na www.manufakturaczekolady.pl oraz www.pyszneeko.pl, stacjonarnie w sklepach Smak Natury, Kuchnie Świata i innych sklepach ze zdrową żywnością w całej Polsce, a także w dostawie na terenie Warszawy przez aplikację JOKR. 

Więcej na twojstyl.pl

Zobacz również