Na kulinarnej mapie Warszawy pojawiło się kolejne wyjątkowe miejsce. Restauracja Gardens by Fort zlokalizowana w warszawskim Forcie Mokotów zachwyca nie tylko wyśmienitym menu i wspaniałą atmosferą, ale także oryginalną, industrialną przestrzenią.
Smaki Azji
W Gardens by Fort znajdziemy urozmaicone menu kuchni międzynarodowej. Szef kuchni Kamil Rabczyński czerpie inspiracje z całego świata, w tym głównie z kuchni azjatyckiej. Z autorskich przystawek poleca, m.in. tatar z tuńczyka z kawiorem z marakui oraz bao z kaczką, a z dań głównych przegrzebki z boczniaka i jagnięcinę. Nas zachwyciło jesienne jabłko w trzech odsłonach (prażone, karmelizowane ze śliwką oraz mini tarte tatin z kremem waniliowym i miętową żelką). Menu restauracji zaskakuje nie tylko oryginalnymi smakami, ale także sposobem podania dań.
Wyjątkowe wnętrze
Restauracja Gardens by Fort zachwyca wyszukaną kuchnią i wystrojem wnętrza. Budynek z czerwonej cegły znajduje się na terenie Fortu Mokotów, zbudowanego pod koniec XIX wieku, jako element carskich fortyfikacji. Ten unikalny zakątek Mokotowa stanowi dziś enklawę spokoju w wielkim mieście. Wnętrze restauracji utrzymano w surowym, minimalistycznym industrialnym stylu. Znajdziemy tam duże okna, drewno, szkło i cegłę. Jednak charakter miejsca tworzą rośliny, których w Gardens by Fort jest pełno. Od klasycznych paproci po egzotyczne palmy. To dzięki nim uciekniemy na chwilę od stresów dnia codziennego, przenosząc się do innego świata.
Na specjalne okazje
W lokalu znajdziemy także przestrzeń VIP o powierzchni 60 m. kw, odpowiednią na organizację większych spotkań zarówno prywatnych, jak i biznesowych. Dodatkowo, sąsiadujący z restauracją budynek B'Fort, posiada prawie 400 m. kw. do dowolnej aranżacji oraz olbrzymi taras. Został specjalnie przygotowany na potrzeby eventów, imprez firmowych lub prywatnych. Ciekawostką jest otwierana przeszklona fasada, dzięki której do wnętrza pomieszczenia można wprowadzić samochód. Niepowtarzalny klimat gwarantuje unikalny teren Fortu Mokotów.