artykuł sponsorowany

Piernik kętrzyński na świątecznym stole

Piernik kętrzyński na świątecznym stole
Fot. iStock

Dla miłośników piernikowych wypieków polecamy na święta Piernik kętrzyński firmy "Majonezy" SPPH Kętrzyn. Piernik kętrzyński to niezawodne i łatwe do sporządzenia ciasto w proszku, a dzięki odpowiednio skomponowanej recepturze wyśmienicie smakuje i pachnie oraz długo zachowując świeżość.

Zbliżające się Boże Narodzenie to szczególny okres kojarzący się między innymi z wesoło migocącą choinką, obdarowywaniem bliskich prezentami oraz ze słodkimi wypiekami na stołach. Na wielu z nich nie może zabraknąć prawdziwego piernika - z bakaliami bądź bez, z kremem bądź śliwkowymi powidłami, w polewie czekoladowej lub marcepanowej. Piernika o niepowtarzalnym i niezapomnianym smaku.

Wielu z nas zakupy, porządki, czasochłonne przygotowywanie potraw i ciągły brak czasu zakłócają przedświąteczny nastrój. Jest na to sposób. Wystarczy sięgnąć po sprawdzony i smaczny Piernik kętrzyński - ten koncentrat ciasta z powodzeniem zastąpi nam domowy wypiek, na który coraz trudniej znaleźć czas.

 
 
 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Post udostępniony przez Majonez Kętrzyński (@majonez_ketrzynski)

Piernik kętrzyński - prosty wypiek z najwyższej jakości składników 

Piernik kętrzyński  to doskonale dobrana kompozycja składników najwyższej jakości. Odpowiednio skomponowany zestaw dodatków i aromatycznych przypraw nadaje piernikowi zapach i smak, który zaspokoi gusta najwybredniejszych nawet smakoszy. Piernik kętrzyński to też niezawodny i prosty w przygotowaniu wypiek. Po upieczeniu długo zachowuje świeżość, a wyglądem i smakiem w niczym nie ustępuje tradycyjnemu domowemu piernikowi.

Podstawowy przepis można łatwo i dowolnie modyfikować według indywidualnych upodobań, urozmaicając go całą gamą dodatków (bakalie, orzechy, miód pszczeli). Upieczone ciasto można przełożyć marmoladą, powidłami, kremem budyniowym, oblać polewą czekoladową, lub posypać wiórkami kokosowymi.

 
 
 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Post udostępniony przez Majonez Kętrzyński (@majonez_ketrzynski)

Piernik kętrzyński to aż 750 g -  największa gramatura handlowa na rynku. Jest naprawdę XXL! Tymczasem największy piernik konkurencji to 680 g. Piernik kętrzyński jest produktem kompletnym i nie wymaga zakupu drogich dodatków (jajka znajdując się w jego składzie ). I najważniejsze - on zawsze się udaje.

Czas przygotowania piernika (według podstawowego przepisu): 20 minut.

Czas pieczenia: 45-60 minut.

Wartość odżywcza piernika po upieczeniu: 381 kcal/1 596 kJ na 100g.

Więcej na twojstyl.pl

Zobacz również