materiał partnera

Szczęście to drobne przyjemności!

Szczęście to drobne przyjemności!
Fot. Mat. prasowe

Prawdziwe szczęście składa się z drobnych przyjemności i chwil, gdy możemy zrobić coś dla siebie i bliskich, zaopiekować się sobą i rozpieścić. A mistrzem rozpieszczania wszystkich zmysłów jest puszysty serek Almette. Ciesz się jego pysznym smakiem za każdym razem, gdy uznasz, że należy Ci się 100% przyjemności.

Smakuje na śniadanie, kolację i jako składnik przeróżnych dań. Wzbogaca je swoim smakiem i dodaje im charakteru. A przy tym zawsze jest tak samo niewiarygodnie puszysty! Serek Almette to przyjemność, jaką naszym zmysłom dostarcza jego delikatność, lekkość i cudowna kremowa konsystencja. Tajemnica jego wyjątkowego smaku tkwi w 100% naturalnym składzie i trosce o zawsze wysoką jakość składników. Doskonałej jakości mleko to podstawa fantastycznych doznań smakowych – to dzięki niemu Almette zachwyca puszystą konsystencją i pysznym smakiem. To szlachetna prostota, doceniana przez miłośników klasyki.

Śmietankowy puszysty serek twarogowy Almette zwyciężył w kategorii Nabiał w Plebiscycie Czytamy Etykiety!

To

Ponad 300-tysięczna społeczność niezależnego serwisu internetowego czytamyetykiety.pl, której celem jest ułatwianie Polakom zakupowych wyborów poprzez analizowanie etykiet i przyglądanie się z bliska produktom na sklepowych półkach, doceniła głęboki śmietankowy smak, który zawdzięcza najwyższej jakości polskiemu mleku. Almette Śmietankowy został nagrodzony za szlachetną prostotę – za to, że składa się jedynie z sera twarogowego, soli i białek mleka.

Almette-Packshot-Cream
Almette Śmietankowy - głęboki śmietankowy smak powstaje z najwyższej jakości polskiego mleka. To szlachetna prostota, doceniana przez miłośników klasyki
Almette

Przepis na Kopytka z Almette

KopytkaAlmette
Przepis na Kopytka Almette
Almette

Składniki (na cztery porcje):

- 500 g ugotowanych ziemniaków

- 300-350 g mąki pszennej

- 1 jajko

- gotowana marchew / burak / szpinak

- serek Almette śmietankowy

- 2-3 łyżki oliwy

- świeży szpinak lub świeże zioła

Sposób przygotowania:

1. Ugotowaną marchewkę, szpinak lub buraka zblendować na puree i odstawić. Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce lub zetrzeć na tarce. Dodać jajko oraz ok. 150 g mąki pszennej i szybko zagnieść.

2. Robiąc kluski w czterech kolorach, podzielić ciasto odpowiednio na cztery części i jedną porcję pozostawić bez dodatków. Do pozostałych dodać po 1–2 łyżki wcześniej przygotowanego puree z marchewki, szpinaku lub buraka – dla otrzymania ciasta w kolorze pomarańczowym, zielonym i różowym. Po dodaniu warzywnego puree do każdej porcji dosypać ok. 50 g mąki i krótko zagnieść – im mniej mąki, tym kluseczki będą bardziej delikatne.

3. Następnie na obficie posypanym mąką blacie uformować z ciasta wałeczki, spłaszczyć je i pokroić nożykiem na romby lub rozwałkować na grubość 1–1,5 cm i wykrawać foremką.

4. Wkładać partiami do wrzącej, osolonej wody i gotować 1–2 minuty od wypłynięcia.

5. Podawać z oliwą, serkiem Almette oraz świeżym szpinakiem lub ulubionymi ziołami. Smacznego!

Więcej na twojstyl.pl

Zobacz również