Wielkanoc to smaki tradycyjnych dań, których nie może zabraknąć przy suto zastawionym stole. Podczas wielkanocnego śniadania nie może zabraknąć żuru, jajek w majonezie, sałatki jarzynowej, swojskich wędlin, białej kiełbasy, babki drożdżowej i… jaj faszerowanych po polsku! Poznaj przepis Magdy Gessler na staropolski przysmak, który stanie się Twoim ulubionym.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka ugotowane na twardo przekrój wzdłuż ostrym nożem. Delikatnie wyjmij żółtka i białka, tak, aby nie uszkodzić skorupek jajek. Żółtka posiekaj. Rozmroź grzyby i drobno posiekaj, a następnie posiekaj cebulę. Podsmaż warzywa na łyżce oliwy. Na patelnię doda posiekane jajka, koperek i śmietankę. Dodaj soli i pieprzu do smaku. Całość delikatnie mieszaj. Gotowe nadzienie włóż do skorupek. Wyrównaj wierzch jajek łyżką. Następnie posmaruj je z wierzchu rozmąconym jajkiem i posyp bułką tartą Pogrzej porcję oliwy na dużej patelni i ułóż na niej panierowane jajka. Smaż, aż się w całości zarumienią.
Wyświetl ten post na Instagramie.