Szukasz idealnego miejsca na elegancki, wielkanocny brunch? Z całą pewnością warto wziąć pod uwagę świąteczną ofertę warszawskiego hotelu Marriott. 9 kwietnia 2023 roku między godziną 13:00 a 17:00 szef kuchni, Inderjit Manota, zaserwuje wspaniałą ucztę, łącząc tradycję z nowoczesnością. Wszystko to w restauracji Floor No2!
Rodzinny, świąteczny czas można spędzić również we wnętrzach eleganckiej restauracji. Zresztą zachęcamy, by w wielkanocną niedzielę 9 kwietnia 2023 roku, przekonać się na własnej skórze i wraz z najbliższymi udać się na brunch do warszawskiego hotelu Marriott. Ile trzeba zapłacić za takie spotkanie? Za osobę dorosłą 370 złotych, a za dzieci w wieku od 5 do 12 lat, połowę tej kwoty. Co ważne, od maluchów do 4. roku życia nie pobiera się żadnych opłat. Do podanej ceny trzeba doliczyć 10 procent serwisu. Rezerwację na wielkanocny brunch składa się telefonicznie pod numerem: +48 22 630 5096 lub drogą mailową: [email protected]. Potwierdzeniem zamówienia stolika jest przedpłata w wysokości 50 procent.
Jeśli jeszcze zastanawiasz się, czy warto rozważyć tę ofertę, zdradzamy, że cena zawiera również opiekę animatora dla dzieci i możliwość korzystania z kąciku zabaw. A co dokładnie zaserwuje szef kuchni? Uchylamy rąbek tajemnicy.
Wyświetl ten post na Instagramie
Szef kuchni restauracji Floor No 2 zaproponuje nam najpierw zimne przekąski:
Wśród propozycji nie zabraknie też rozgrzewającej zupy. Tym razem możemy liczyć na żurek na wędzonce z jajkiem i białą kiełbasą, krem z soczewicy z marchwią, jogurtem oraz nutą kuminu lub też klasyczny rosół. A jak prezentują się dania główne?
Dla najmłodszych gości przygotowano nuggetsy, frytki, mini pizzę oraz rosół. A dla miłośników zielonych produktów będą czekać mieszane chrupiące, świeże sałaty, nasiona, pestki, suszone owoce, orzechy. Poza tym można liczyć też na pomidory, ogórki kiszone w soku cytrynowym, marynowe warzywa czy grzanki, tarty ser Grana Padano i oczywiście sosy.
Czy to jedyne, kulinarne atrakcje? Nic z tych rzeczy. Goście mogą spodziewać się też gotowania na żywo. Szef kuchni zaproponuje gościom makarony i risotto: z kurczakiem, z krewetkami, z mulami, z warzywami grillowanymi, ze szpinakiem.
Jakie antipasti zostaną zaserwowane? Szynka San Daniele, pikantne włoskie salami Ventricina oraz włoskie sery: Grana Padano, Parmezan, Gorgonzola, Provalone czy Ricotta. Na stołach zobaczymy także warzywa grillowane, oliwki i oliwy smakowe. Nie zabraknie też muli i kalmarów.
Szef kuchni zadbał także o wyrafinowane smaki gości i zaserwuje nowość w menu wielkanocnego brunchu, czyli ostrygi i krewetki.
A co na deser? Naleśniki lub gofry, lody, fontanna czekoladowa. Nie zabraknie też tradycyjnych propozycji, czyli wielkanocnej paschy i mazurka, sernika, mazurka orzechowego. Poza tym w menu znajdzie się też pistacjowy crème brûlée, panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami sycylijskimi, tradycyjne tiramisu, cannoli nadziewane ricottą, obsypane pistacjami.
Wyświetl ten post na Instagramie